logo van Sovas B.V. Koekange (administratieve software voor tandtechniek, medische hulpmiddelen, orthopedie en financiele administraties)

Kroongetuigen“Sovas denkt echt met ons mee”

TTL Broertjes is klant van het eerste uur. Directeur Ed Broertjes was in de tachtiger jaren nauw betrokken bij de ontwikkeling van Sovas Tandtechniek. ”Sovas denkt echt met ons mee. Het pakket doet precies wat wij als TTL zelf willen. Het pakket is niet geschreven vanuit de techniek. Onze business, onze manier van werken, is leidend voor de ontwikkeling van het pakket. Als wij een aanpassing willen, en het is een zinvolle aanpassing waar alle andere laboratoria ook iets aan hebben, dan wordt ons verzoek zondermeer gehonoreerd. Een goed voorbeeld is de ISO Norm routing. De controle dus van je productielijn. Of patiënteninvoer met meerdere gegevens. Natuurlijk hebben we ook gekeken naar andere pakketten. Maar die zijn vaak te ruim gebouwd. Die zijn gewoon te uitgebreid, te nodeloos ingewikkeld, waardoor het z’n doel voorbij schiet. En dat Sovas ook nog eens voordelig is, is alleen maar meegenomen.”“Sovas Tandtechniek doet gewoon wat het moet doen. Zonder fouten.”

Edward van Dort is directeur van Bussums TTL. Een gedreven man, die met liefde voor zijn vak dagelijks keihard aan het werk is om voor opdrachtgevers de beste tandtechnische werkstukken te leveren. En daardoor blijft er te weinig tijd over voor administratieve zaken. Die administratie is een noodzakelijk kwaad. Maar moet wel goed gebeuren. “Anders hebben we er later alleen nog maar meer werk van”, zegt Edward van Dort. “We hebben onlangs twee TTL’s overgenomen. Een van de TTL’s werkte al met Sovas. En nu zijn we met alle laboratoria overgestapt op Sovas Tandtechniek. Waarom? Ik ben al met veel pakketten in aanraking geweest. Sovas is gewoon heel gebruiksvriendelijk. Het is eenvoudig, gemakkelijk te bedienen. Heel intuïtief. Ook de uitgebreide versie, waar ik gebruik van maak, is erg eenvoudig. Gewoon, toegankelijk en functioneel. Flexibel in te richten. Ik werk nu 20 jaar met Sovas samen. Ik kan alleen maar concluderen dat ze erg servicegericht zijn. Op ieder verzoek of vraag komt snel een antwoord. Nieuwe wensen worden als kansen gezien, niet als problemen. Wij wilden bijvoorbeeld meer gegevens tot onze beschikking krijgen met betrekking tot kostenplaatsen. Dat werd zo aangepast. Geen probleem. Ze zijn altijd bereikbaar. En wat ik zelf ook prettig vind: er hangen geen toeters en bellen aan het pakket. Want daar wordt een systeem alleen maar traag van. Sovas Tandtechniek doet gewoon wat het moet doen. Zonder fouten.“Sovas kan onze wensen snel vertalen in concrete aanpassingen”

Marcel Eikholt is bedrijfsleider van Groesbeeks TTL. Dit tandtechnisch laboratorium is begin 2010 overgestapt op Sovas Tandtechniek. Groesbeeks Tandtechnisch Laboratorium bestaat al lang. “We hebben ooit een eigen administratiesysteem laten ontwikkelen. Dat voldeed helemaal aan de wensen van het TTL”, vertelt Marcel Eikholt. “Maar uiteindelijk zijn we toch op zoek gegaan naar een ander systeem. Er traden te vaak storingen op. Het oplossen van die storingen kostte bovendien veel tijd. We hebben nu Sovas: een nieuwe, snellere versie van wat we al hadden. Het is minder storingsgevoelig. Sterker nog: het kent geen storingen. En de vragen die we dan al hebben, worden dezelfde dag nog beantwoord.
Nagenoeg al onze specifieke wensen zitten standaard al in Sovas Tandtechniek. En wat er niet standaard in zat en wel meerwaarde heeft voor andere TTL’s, heeft Sovas snel en accuraat toegevoegd. Aanpassingen aan het systeem worden bij een nieuwe release direct bij iedereen doorgevoerd, zodat iedereen er profijt van heeft. In het begin was het even wennen om met Sovas te werken, want we moesten ons na al die jaren toch een andere manier van denken aanleren. Maar eigenlijk is die nieuwe manier van denken wel zo logisch. Frans Schlaman, directeur van Sovas, zit dan ook al meer dan 20 jaar in dit vak. Daardoor begrijpt hij hoe wij werken en kan hij onze wensen snel vertalen in concrete aanpassingen.Sovas B.V.
Ruinerweg 24
7958 RC Koekange
Tel: 0521 - 520 662
E-mail: info@sovas.nl