logo van Sovas B.V. Koekange (administratieve software voor tandtechniek, medische hulpmiddelen, orthopedie en financiele administraties)

TestimonialsIngeborg Slikker, Wassenaarse Golfclub Rozenstein

Wassenaarse Golfclub Rozestein viel voor de kleinschaligheid, de persoonlijke aanpak van Sovas. “Sovas Financieel sluit goed aan op het Nationaal Golfpakket dat wij gebruiken voor de ledenadministratie. Niet alleen qua functionaliteit, maar ook wat look & feel betreft. Daardoor voelde het direct al heel vertrouwd.” Ingeborg Slikker, spil in het web van de Wassenaarse golfclub, werkt er al jaren en heeft in 2010 de transitie van Exact naar Sovas Financieel meegemaakt. Sterker nog, zij is de drijvende kracht achter het geheel. Ingeborg vervolgt: “Bij Exact ben je een nummer. Je bent ‘gewoon’ een golfclub. Bij Sovas heb ik het gevoel dat er echt naar ons geluisterd wordt. Wij zijn bij de keuze van de software natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan. We hebben eerst bij andere clubs geďnformeerd of zij ervaring hadden met Sovas. De berichten waren goed. En in de praktijk blijkt Sovas Financieel ook voor ons een goede keuze. Het pakket is compleet, werkt snel en de mensen van de helpdesk zijn deskundig. En als wij een specifieke wens hebben, dan wordt er ook daadwerkelijk iets met ons verzoek gedaan.
Ook als wij iets willen, wat eigenlijk niet bij de werkzaamheden van Sovas hoort, dan helpt Sovas ons daar gewoon mee. Ons administratiekantoor wil graag regelmatig een dump van alle gegevens hebben, zodat zij daar tussentijds mee kunnen werken. Daar heeft Frans een SQL voor gemaakt. Gewoon, als service.
Het pakket werkt lekker. Bij Exact deed ik eigenlijk gewoon een kunstje. Dit pakket begrijp ik tenminste. En ja, er zijn nog steeds dingen die wij graag aangepast willen hebben. Daarover hebben we nu eerst contact met andere golfclubs, zodat we met elkaar onze wensen kunnen formuleren. Ook dat is een mooi voorbeeld van klantgerichtheid: als de markt iets wil, dan wordt de software gewoon aangepast. Als verbeterpunt heb ik bovendien aangebracht dat ik de bereikbaarheid van Sovas niet optimaal vind. Dat degenen die de telefoon beantwoorden niet professioneel overkomen. En ook daar heeft hij inmiddels iets aan gedaan: hij heeft er andere telefonistes op gezet.”Heidy van Moolenbroek, Golfclub Zeewolde

In het verleden werkte Golfclub Zeewolde naar volle tevredenheid met Exact voor windows, tot het pakket van de markt werd gehaald. Het aangeboden alternatief, Exact Globe, was te uitgebreid voor een kleine organisatie als deze golfbaan en daardoor te duur. Via het, al in gebruik zijnde, pakket voor de ledenadministratie en de baanplanning kwam de golfclub in contact met Sovas Financieel.
Na het lezen van de specificaties en een demonstratie van het pakket was de knoop snel doorgehakt. Het werd de GolfEditie van Sovas Financieel. Heidy van Moolenbroek van de golfclub voert voor zowel de Stichting die de baan exploiteert als de vereniging van 1250 leden de administraties in. De manager haalt de informatie uit het pakket, waarmee hij op zijn beurt de penningmeester en de besturen van de verschillende entiteiten informeert. Ook de hoofdgreenkeeper raadpleegt het systeem van tijd tot tijd om budgetoverschrijdingen te voorkomen. Heidy: “Het interessante van dit pakket is dat er een koppeling is met het NGP. Wij zochten echt een pakket om de financiële administratie te boeken. Het is heel gebruiksvriendelijk. Iedereen kan z’n weg al heel snel in het pakket vinden, ook als je geen financiële achtergrond hebt. En dat is bij ons toch wel eens het geval. Het pakket is heel doorzichtig, als ik die term mag gebruiken.
Wat wij ook belangrijk vinden is dat het contact met Sovas erg plezierig is. Je verdwijnt niet in een helpdesk, waar je de ene keer door de ene medewerker en de andere keer door een andere medewerker geholpen wordt. Ik hoef maar een mailtje te sturen en Frans belt direct diezelfde dag nog terug en lost het direct op.
Wij wilden wel graag wat dingetjes aangepast zien die van toepassing waren op onze organisatie. En dat kan dan ook. Ook ten aanzien van het boeken van onze activa. Je hebt bovendien geen last van ballast, van overbodige functies.
En toen we onlangs overstapten op nieuwe computers werden de aanpassingen aan het systeem ook snel gedaan. Kijk, dat zijn nou de kleine dingen die het verschil maken.“Ad Schild, Golfclub Heidemeer

Ad Schild is nu 5 jaar penningmeester van Golfclub Heidemeer in Heerenveen. Bij zijn aanstelling heeft hij met advies en hulp van Frans Schlaman van Sovas de gehele administratie gereorganiseerd. Het werken met Sovas Financieel verloopt nu al jaren naar volle tevredenheid. “Natuurlijk waren er vooral in het begin nog wat gewenningsproblemen, maar dankzij een vlotte telefonische bereikbaarheid werd alles snel duidelijk. Groot voordeel is dat Sovas online mee kan kijken en – indien nodig – kan meehelpen met muteren/corrigeren, wat zeer leerzaam is. Dit alles binnen het begrip service.” Het pakket van Sovas wordt door Schild als zeer gebruiksvriendelijk ervaren.
Hij vervolgt: “Wat ik belangrijk vind, is dat ik op ieder gewenst moment inzage heb in de complete balans en exploitatierekening. En dus uiterst up-to-date mijn medebestuurders “tot op de cent nauwkeurig” op de hoogte kan houden. Zowel over het totale financiële clubgebeuren, als per commissie. Dit is ook mogelijk door de eenvoudige import van bankmutaties, rechtstreeks vanuit de bankrekening(en) naar het Sovas-systeem.
Van alle genoemde voordelen vind ik de service, met name de snelle bereikbaarheid, de begrijpelijke uitleg (zelfs voor een aanvankelijke leek als ik, in het begin) en de online ondersteuning, de belangrijkste aspecten in onze prettige samenwerking.
En over de prijs/kwaliteit verhouding ben ik ook te spreken. Al met al genoeg redenen om Sovas aan te bevelen aan iedere sportvereniging.”Sovas B.V.
Ruinerweg 24
7958 RC Koekange
Tel: 0521 - 520 662
E-mail: info@sovas.nl